Pianiste

PIANISTE EVELIEN RINGOET

Evelien (1993) kwam al in 2009, als 16-jarig meisje, Mierlo Vocaal begeleiden op de piano.  Dat deed ze met veel geduld, maar ook met een grote gedrevenheid om de solo pianopartijen tot in de puntjes uit te voeren.

Dat ze veel in haar mars heeft, laat ze ook zien aan al haar muziekactiviteiten. Zo geeft ze pianoles, begeleidt ze zangers en instrumentalisten, neemt deel aan concoursen, geeft workshops. Niet verwonderlijk dat ze erg op haar plek zit op de Hogeschool voor de Kunsten waar ze Piano klassieke muziek studeert. Hier ontwikkelt Evelien haar pianospel, neemt zanglessen, zingt ze in het kamerkoor van Fontys conservatorium en organiseert ze studentenconcerten.

Voor de koorleden van Mierlo Vocaal is het heel leuk om te merken hoe Evelien zich in de loop van de jaren heeft ontwikkeld. Ze brengt steeds meer diepte in haar pianospel, schuwt de moeilijke partijen niet en ze experimenteert samen met de dirigent met allerlei muziekvormen.

 

Zoals ze zelf zegt: ” Ik geniet van alle momenten dat zowel de koorzangers als de dirigent en ik kunnen ervaren dat muziek zoveel kan zeggen als het op de juiste manier wordt overgebracht en het publiek hier ook van kan meegenieten. Daarnaast zijn we altijd op zoek naar vernieuwing en verrassende aspecten waardoor het koor zich blijft ontwikkelen en hopelijk nog lang kan blijven bestaan”.